¨Η γνώση είναι δύναμη¨

Daily Archives: 5 Μαΐου 2020

Μένουμε σπίτι ΕΡΤ2  Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στην υβριδική πλατφόρμα ERTHybrid, στην ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.
Δείτε την Δευτέρα στο Επεισόδιο 27«Ευέλικτη ζώνη Α” – Γ” & Μουσική Α” – Δ” & Φυσική Αγωγή Γ” – Δ” & Θεατρική Αγωγή Γ” – Δ’» – Θεατρική Αγωγή (ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ –ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)»


 

Αφού δεν μπορούν να έρθουν οι μαθητές μου σε εμένα, αποφάσισα να πάω εγώ σε εκείνους.

Την Δευτέρα 11/05, θα κάνω μια μικρή βόλτα στην ΕΡΤ2 στο  «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», παρέα με τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη. Θα διηγηθώ θρύλους για τη γέννηση του Καραγκιόζη και του Θεάτρου Σκιών, θα φτιάξουμε φιγούρες και μπερντέ, θα εξερευνήσουμε τα μυστικά των καραγκιοζοπαιχτών.
Κρατήστε το ραντεβού μας. Σας περιμένω!

Λιάτσου Μάρω
Εκ/κος Θεατρικής Αγωγής
7ου Δ. Σ. Καματερού