¨Η γνώση είναι δύναμη¨

Monthly Archives: Μαΐου 2020


12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινούν την Δευτέρα 01 Ιουνίου, τα μαθήματα στο Σχολείο μας, τηρώντας πάντα τις οδηγίες του Υπουργείου για την ασφάλεια των μαθητών κατά την διάρκεια του Ωρολογίου Προγράμματος.
Όπως γνωρίζετε, στο σχολείο θα έρχονται εκ περιτροπής οι μισοί μαθητές από κάθε τάξη, κάθε μέρα. (Παράδειγμα : Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα έρχεται στο σχολείο η Α Ομάδα, και Τρίτη, Πέμπτη η Β Ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, αντίστροφα)
Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από το σχολείο με μήνυμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, για την Ομάδα στην οποία ανήκει ο κάθε μαθητής.

 

Εκ της Διεύθυνσης του Σχολείου

7ο ΔΣ εσω

 

 

 

 

 

 

Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

Α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Β) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

Γ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

 

Δ)  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

 

Ε)  Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 

 

Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα πρέπει τηρούνται οι κανόνες υγιεινής λόγω του Covid 19.  Συγκεκριμένα :

Έξω από το Γραφείο του Διευθυντή θα υπάρχει θρανίο με όλα τα έντυπα προς συμπλήρωση.

Η παράδοση των δικαιολογητικών θα γίνεται μέσω του παραθύρου του γραφείου.

Υποχρεωτικά όλη η διαδικασία θα γίνεται με χρήση γαντιών και μάσκας.

Παρακαλούνται οι γονείς όπως κρατάνε τις αποστάσεις ασφαλείας και την προτεραιότητα.

Ώρες εγγραφών 8:30-13:30

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Κάσαρης Σταύρος

Μένουμε σπίτι ΕΡΤ2  Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στην υβριδική πλατφόρμα ERTHybrid, στην ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.
Δείτε την Δευτέρα στο Επεισόδιο 27«Ευέλικτη ζώνη Α” – Γ” & Μουσική Α” – Δ” & Φυσική Αγωγή Γ” – Δ” & Θεατρική Αγωγή Γ” – Δ’» – Θεατρική Αγωγή (ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ –ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)»


 

Αφού δεν μπορούν να έρθουν οι μαθητές μου σε εμένα, αποφάσισα να πάω εγώ σε εκείνους.

Την Δευτέρα 11/05, θα κάνω μια μικρή βόλτα στην ΕΡΤ2 στο  «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», παρέα με τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη. Θα διηγηθώ θρύλους για τη γέννηση του Καραγκιόζη και του Θεάτρου Σκιών, θα φτιάξουμε φιγούρες και μπερντέ, θα εξερευνήσουμε τα μυστικά των καραγκιοζοπαιχτών.
Κρατήστε το ραντεβού μας. Σας περιμένω!

Λιάτσου Μάρω
Εκ/κος Θεατρικής Αγωγής
7ου Δ. Σ. Καματερού