¨Η γνώση είναι δύναμη¨

Monthly Archives: Φεβρουαρίου 2019

Η μαθήτρια της ΣΤ1 τάξης Χριστίνα Κρασσά, στο μάθημα της Γλώσσας, έγραψε έκθεση για τον κύριο Κώστα, τον δάσκαλο του σχολείου μας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Αξίζει να τη δημοσιεύσουμε…

«Το άτομο που θα σας περιγράψω ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη σχολική μας κοινότητα…

Φεύγοντας από τη ζωή, ο αγαπημένος μας κύριος Κώστας άφησε πίσω του την αγάπη και την αφοσίωσή του στο σχολείο, στο οποίο δίδασκε πάνω από 30 χρόνια. Η έλλειψή του έχει στεναχωρήσει όλους τους μαθητές, δασκάλους και γονείς του σχολείου μας.

Τον κύριο Κώστα τον είχαμε από μικρή ηλικία δάσκαλο και είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι δύσκολο να ξεχάσεις: τα άσπρα του μαλλιά που έδειχναν τη σοφία του, το καμπουριαστό του σώμα που σου θύμιζε τα χρόνια που ήταν σκυμμένος πάνω από ένα βιβλίο και τα θρανία των μαθητών. Επίσης, πολύ χαρακτηριστικά ήταν τα χέρια του, που η κάθε ρυτίδα θύμιζε τα γράμματα που είχε γράψει, διδάσκοντας σε όλη του τη ζωή.

Στο σχολείο πρόσφερε πάντα μια σπίθα γνώσης παραπάνω. Οτιδήποτε να τον ρωτούσες, είχε μια ιστορία να σου πει. Η τάξη μου θεωρώ πως τον έχει ζήσει και σε καλές και σε κακές στιγμές. Κάποιοι θυμούνται ιδιαίτερα τη βραχνή του φωνή και, πιστέψτε με, είχε πολύ χιούμορ.

Εγώ τον θαύμαζα από μικρή. Η αιτία του θαυμασμού είναι καλά κρυμμένη στην καρδιά του καθένα από εμάς και όλοι έχουν τον δικό τους λόγο. Εγώ πάντως τον αγαπούσα πολύ και τον θαύμαζα γιατί αναρωτιώμουν πώς κουβαλάει, χωρίς να ξεχνάει όλες αυτές τις γενιές παιδιών μέσα στο κεφάλι του.

Όμως ένα είναι αυτό που μετράει:

ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!»

Φεβρουαρίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαρ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728