¨Η γνώση είναι δύναμη¨

Άρθρα

Ντοκιμαντέρ της  «Μηχανής του χρόνου» στη ΝΕΤ  (2008-09)

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες (Μέρος Α΄)

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες (Μέρος Β΄)

 

Εικονική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία (Φωτόδεντρο)

Αρχαία Ολυμπία

 

 

 

20212933

olympia-3d

 

 

 

 

 

 

 

OlympiaReconstruction

 

 

 

 

 

 

 

 

0726007001380115297

Κάθε χρόνο από μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών, Nike, Puma, Asics, Reebok, Adidas, αλλά και από πολλές μικρότερες, ξοδεύονται εκατομμύρια στην έρευνα τεχνολογιών που σχετίζονται με τα αθλητικά παπούτσια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην online αγορά να κυκλοφορούν τόσα πολλά αθλητικά παπούτσια, που κάνουν σίγουρα την επιλογή των κατάλληλων αθλητικών για εσάς μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Επειδή κανένα παπούτσι δεν μπορεί να είναι τέλειο, μέσα από αυτό τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πως να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή αθλητικού ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες σας. Θα εξετάσουμε πως θα πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή σας παράγοντες όπως είναι το βάρος σας, η εμβιομηχανική σας, το άθλημα που κάνετε, οι επιφάνεια πάνω στην οποία αθλείστε και το σχήμα του ποδιού σας για να απολαύσετε τη δραστηριότητά σας, να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να αυξήσετε τις επιδόσεις σας.

Τι άθλημα κάνετε

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με κάποια αθλητική δραστηριότητα Continue reading

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού για τρέξιμο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι πιο έμπειροι, αυτοί δηλαδή που έχουν «λιώσει» στην κυριολεξία δεκάδες ζευγάρια στους δρόμους, σίγουρα γνωρίζουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) τον τύπο που τους ταιριάζει. Έχουν καταλήξει στο πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουν να είναι, στο πόσο θα βοηθά στον έλεγχο της κίνησης ή στο πόσο εύκολα θα «ρολάρει», ποιο μοντέλο θα φορούν στις καθημερινές προπονήσεις, στα Long runs ή στους αγώνες.
Συνήθως διαθέτουν τουλάχιστον τρία με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, ενώ μετά από αρκετές δοκιμές έχουν καταλήξει και στις αγαπημένες τους εταιρίες, κάνοντας βέβαια που και που και καμιά «απιστία» αν κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση.
Οι νέοι δρομείς όμως, αυτοί που έχουν λίγα χιλιόμετρα στα πόδια τους και μέχρι πρότινος έτρεχαν με εντελώς ακατάλληλα παπούτσια, ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον κόσμο των running shoes. Των παπουτσιών δηλαδή που προορίζονται για να μας προστατεύουν, να μας προσφέρουν άνεση και να μας βοηθούν στο να τρέχουμε γρηγορότερα. Τα παπούτσια αυτά είναι βέβαια ολίγον παρεξηγημένα από τους περισσότερους ανθρώπους που δεν τρέχουν, με την έννοια ότι θεωρούν πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλη χρήση.
Πρόκειται σαφώς για μία λανθασμένη αντίληψη, καθώς Continue reading