¨Η γνώση είναι δύναμη¨

Φυσική Αγωγή

Θέματα που αφορούν την Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο και όχι μόνο

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν Αθλητικές Δράσεις στα πλαίσια της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Οι δράσεις περιείχαν : Πεζοπορία στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», αγώνες ταχύτητας, άλμα σε μήκος, ρίψη σφαίρας, και ρίψη εκπαιδευτικού ακοντίου.

Οι μαθητές διασκέδασαν και απόλαυσαν τις χαρές που δίνει η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

 

 

14

1

23456789101112131517181920

Ντοκιμαντέρ της  «Μηχανής του χρόνου» στη ΝΕΤ  (2008-09)

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες (Μέρος Α΄)

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες (Μέρος Β΄)

 

Εικονική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία (Φωτόδεντρο)

Αρχαία Ολυμπία

 

 

 

20212933

olympia-3d

 

 

 

 

 

 

 

OlympiaReconstruction

 

 

 

 

 

 

 

 

Καματερό   01/09/2019

Αγαπητοί γονείς,

Έχοντας υπόψη την αρ. ΑΔΑ: ΒΙΦΖ9-91Δ (21/05/2014) Εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. σας υπενθυμίζουμε ότι:

Στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τηρείται, με ευθύνη των Διευθυντών τους, Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) των μαθητών.

Το Α.Δ.Υ.Μ. :

   α)  Έχει προληπτικό χαρακτήρα, αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της ζωής των μαθητών και μαθητριών και χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο στήριξής τους κατά τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες.

   β)   Καταρτίζεται – συμπληρώνεται, με τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών – τριών, από ιατρούς των οικείων Κέντρων Υγείας ή Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή των Ασφαλιστικών φορέων των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες παιδίατρους και ιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

   γ)    Περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του μαθητή – τριας το ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα, την ημερομηνία ιατρικής εξέτασης και το ιατρικό πόρισμα.

   δ)    Ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη και κατατίθεται στη σχολική μονάδα :

  • ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή – τριας στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και
  • στην έναρξη φοίτησης στη Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Μετά τη λήξη της ισχύος του το Α.Δ.Υ.Μ. επιστρέφεται στο γονέα ή κηδεμόνα, στους οποίους επιστρέφεται και σε περίπτωση μετεγγραφής.

Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. συνεπάγεται τον αποκλεισμό του μαθητή – τριας από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στο οποίο θεωρείται αδικαιολογήτως απών καθώς και από άλλες σχετικές σχολικές δραστηριότητες.

Παρακαλούμε θερμά, όπως προβείτε στην έκδοση του  Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) του παιδιού σας, το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Αγγελόπουλος Νικόλαος

0726007001380115297

Κάθε χρόνο από μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών, Nike, Puma, Asics, Reebok, Adidas, αλλά και από πολλές μικρότερες, ξοδεύονται εκατομμύρια στην έρευνα τεχνολογιών που σχετίζονται με τα αθλητικά παπούτσια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην online αγορά να κυκλοφορούν τόσα πολλά αθλητικά παπούτσια, που κάνουν σίγουρα την επιλογή των κατάλληλων αθλητικών για εσάς μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Επειδή κανένα παπούτσι δεν μπορεί να είναι τέλειο, μέσα από αυτό τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πως να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή αθλητικού ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες σας. Θα εξετάσουμε πως θα πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή σας παράγοντες όπως είναι το βάρος σας, η εμβιομηχανική σας, το άθλημα που κάνετε, οι επιφάνεια πάνω στην οποία αθλείστε και το σχήμα του ποδιού σας για να απολαύσετε τη δραστηριότητά σας, να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να αυξήσετε τις επιδόσεις σας.

Τι άθλημα κάνετε

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με κάποια αθλητική δραστηριότητα Continue reading

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού για τρέξιμο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι πιο έμπειροι, αυτοί δηλαδή που έχουν «λιώσει» στην κυριολεξία δεκάδες ζευγάρια στους δρόμους, σίγουρα γνωρίζουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) τον τύπο που τους ταιριάζει. Έχουν καταλήξει στο πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουν να είναι, στο πόσο θα βοηθά στον έλεγχο της κίνησης ή στο πόσο εύκολα θα «ρολάρει», ποιο μοντέλο θα φορούν στις καθημερινές προπονήσεις, στα Long runs ή στους αγώνες.
Συνήθως διαθέτουν τουλάχιστον τρία με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, ενώ μετά από αρκετές δοκιμές έχουν καταλήξει και στις αγαπημένες τους εταιρίες, κάνοντας βέβαια που και που και καμιά «απιστία» αν κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση.
Οι νέοι δρομείς όμως, αυτοί που έχουν λίγα χιλιόμετρα στα πόδια τους και μέχρι πρότινος έτρεχαν με εντελώς ακατάλληλα παπούτσια, ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον κόσμο των running shoes. Των παπουτσιών δηλαδή που προορίζονται για να μας προστατεύουν, να μας προσφέρουν άνεση και να μας βοηθούν στο να τρέχουμε γρηγορότερα. Τα παπούτσια αυτά είναι βέβαια ολίγον παρεξηγημένα από τους περισσότερους ανθρώπους που δεν τρέχουν, με την έννοια ότι θεωρούν πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλη χρήση.
Πρόκειται σαφώς για μία λανθασμένη αντίληψη, καθώς Continue reading