¨Η γνώση είναι δύναμη¨

author1

Η ΣΤ” τάξη του 7ου δημοτικού σχολείου Καματερού σας προσκαλεί το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο “Σπύρος Αποστόλου » Ηρώων πολυτεχνείου 39 είσοδος από Αρετής 5 όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Ιακ.Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου του 1821.

Επίδοση βαθμολογίας Β’τριμήνου

Ενημέρωση και επίδοση βαθμολογίας β΄ τριμήνου την Παρασκευή 22 Μαρτίου με το πέρας της Σχολικής Γιορτής

Σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων –Καματερού το Σάββατο 23 Μαρτίου επίσημος Εορτασμός της 25 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσιάζουν το Θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο»

ι) Κατασκευή Χελιδονοφωλιών Σε συνεργασία με το 2ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Η μαθήτρια της ΣΤ1 τάξης Χριστίνα Κρασσά, στο μάθημα της Γλώσσας, έγραψε έκθεση για τον κύριο Κώστα, τον δάσκαλο του σχολείου μας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Αξίζει να τη δημοσιεύσουμε…

«Το άτομο που θα σας περιγράψω ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη σχολική μας κοινότητα…

Φεύγοντας από τη ζωή, ο αγαπημένος μας κύριος Κώστας άφησε πίσω του την αγάπη και την αφοσίωσή του στο σχολείο, στο οποίο δίδασκε πάνω από 30 χρόνια. Η έλλειψή του έχει στεναχωρήσει όλους τους μαθητές, δασκάλους και γονείς του σχολείου μας.

Τον κύριο Κώστα τον είχαμε από μικρή ηλικία δάσκαλο και είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι δύσκολο να ξεχάσεις: τα άσπρα του μαλλιά που έδειχναν τη σοφία του, το καμπουριαστό του σώμα που σου θύμιζε τα χρόνια που ήταν σκυμμένος πάνω από ένα βιβλίο και τα θρανία των μαθητών. Επίσης, πολύ χαρακτηριστικά ήταν τα χέρια του, που η κάθε ρυτίδα θύμιζε τα γράμματα που είχε γράψει, διδάσκοντας σε όλη του τη ζωή.

Στο σχολείο πρόσφερε πάντα μια σπίθα γνώσης παραπάνω. Οτιδήποτε να τον ρωτούσες, είχε μια ιστορία να σου πει. Η τάξη μου θεωρώ πως τον έχει ζήσει και σε καλές και σε κακές στιγμές. Κάποιοι θυμούνται ιδιαίτερα τη βραχνή του φωνή και, πιστέψτε με, είχε πολύ χιούμορ.

Εγώ τον θαύμαζα από μικρή. Η αιτία του θαυμασμού είναι καλά κρυμμένη στην καρδιά του καθένα από εμάς και όλοι έχουν τον δικό τους λόγο. Εγώ πάντως τον αγαπούσα πολύ και τον θαύμαζα γιατί αναρωτιώμουν πώς κουβαλάει, χωρίς να ξεχνάει όλες αυτές τις γενιές παιδιών μέσα στο κεφάλι του.

Όμως ένα είναι αυτό που μετράει:

ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!»

Διαδραστικοί Πίνακες

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της εναρμόνισης της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας με τις σύγχρονες επιταγές των παιδαγωγικών επιστημών, έχουμε καταφέρει να εξοπλίσουμε έξι από τις αίθουσες διδασκαλίας μας με Διαδραστικούς Πίνακες (Α΄1, Α΄2, Ε΄1, Ε΄2, Στ΄1, Στ΄2). Επί τούτω, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, καθώς τρεις από τους εν λόγω διαδραστικούς πίνακες τους έχουμε τοποθετήσει με δικά τους έξοδα.

Έρευνες, λοιπόν, καταδεικνύουν ότι η χρήση των διαδραστικών πινάκων έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που αφορούν άμεσα τους μαθητές (Becta, 2003, Smith et al., 2005):

• Αύξηση του κινήτρου για συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία και της ικανοποίησης των μαθητών.
• Κίνητρο και επιρροή για δημιουργία πιο ενδιαφέρουσας και ευχάριστης μαθησιακής ατμόσφαιρας (Beeland 2002).
• Θετική επίδραση σε επίπεδο προσοχής και συμπεριφοράς.
• Ενίσχυση του πολυαισθητηριακού χειρισμού δεδομένου ότι η παρουσίαση με πολυμέσα διεγείρει την οπτική αντίληψη και ενισχύει την ανάκληση πληροφοριών στους μαθητές (Burden, 2002).
• Προσφορά περισσότερων ευκαιριών για συμμετοχή και συνεργασία, και υποστήριξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών (Levy, 2002).
• Παροχή της δυνατότητας στους μαθητές να ανταπεξέλθουν σε πιο πολύπλοκες έννοιες ως αποτέλεσμα της δυνατότητας σαφέστερης και δυναμικότερης παρουσίασης (Smith H., 2001).
• Διευκόλυνση των διαφορετικών μαθησιακών προφίλ των μαθητών καθώς ο εκπαιδευτικός μπορεί με τη χρήση μιας ποικιλίας πόρων να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες παιδιών (Bell, 2002).
• Αύξηση της δυνατότητας πρόσβασης σε μικρότερες ηλικίες και σε μαθητές με ειδικές ανάγκες λόγω της έλλειψης χειρισμού πληκτρολογίου (Goodison, 2002)».

Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε στο άμεσο μέλλον όλες τις αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες, που θα συνδράμουν την αποτελεσματικότερη μάθηση.

Πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία»

Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 24/1/2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία» σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.).
Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους προπονητές της Ε.Π.Ο. τόσο για την άψογη παρουσίαση του προγράμματος, όσο και για τα δώρα που προσέφεραν, καθώς με το πέρας του προγράμματος έδωσαν στους μαθητές μας από ένα σχολικό εγχειρίδιο και μια μπλούζα με το λογότυπο της Ε.Π.Ο. Επίσης, δώρισαν στο σχολείο μας τρεις μπάλες ποδοσφαίρου και μια φανέλα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος.
Χαμόγελο του Παιδιού
Αγαπητοί Γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 4/2/2019  και ώρα 18.00 θα πραγματοποιήσουμε Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και με το Χαμόγελο Του Παιδιού σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό.
Έχουμε τη χαρά να έχουμε το Χαμόγελο Του Παιδιού εκ νέου κοντά μας στις 14/2/2018, όπου αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Real Life Stories» στους μαθητές της Ε΄ τάξης, σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό.

Σχετικώς με την καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων στο σχολείο μας, λόγω των καιρικών συνθηκών μετά από απόφαση του Δημάρχου Αγ Αναργυρων,μπορείτε να ενημερώνεστε για τη νεώτερη εξέλιξη, από την ιστοσελίδα:
ΠΕ Γ” Αθήνας
Ευχαριστούμε

Κλειστά λόγω παγετού αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη και λαμβάνοντας υπ’όψιν το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής «Περί της ανάγκης προληπτικής διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιόνι)»:
Θα παραμείνουν κλειστά για την Τρίτη 08/01/2019 τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Είμαστε συγκλονισμένοι από την απρόσμενη απώλεια του συναδέλφου μας, Κώστα Μπούτσορα. Χάθηκε αναπάντεχα, όμως, δεν θα ξεχαστεί.
Ήταν άτομο κοινωνικό και είχε άποψη σε πολλά κοινωνικά θέματα. Το ύφος του πάντο­τε χαρούμενο, ούτε οργιζόταν ούτε κακολογούσε κανένα. Δέν έκανε ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις. Τα λόγια του σοφά και μετρημένα και το βλέμμα του ήρεμο, σε γέμιζε με σιγουριά και με γαλήνη.
Δεν θα τον ξεχάσου­με γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισε με το πέρασμά του από κοντά μας, επί σειρά ετών, σε εμάς τους συναδέλφους και μαθητές μας, δε θα σβήσει με το θάνατό του. Πάντα θα τον θυμόμαστε και πάντα θα τον αγαπούμε.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.
Η κηδεία του συναδέλφου μας θα γίνει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ώρα 2μμ.στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.
«Καλό ταξίδι» συνάδελφε, στον κόσμο των Αγγέλων..

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου δημοτικού σχολείου  Καματερού σας εύχονται καλά Χριστούγεννα!

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου δημοτικού σχολείου Καματερού σας εύχονται καλά Χριστούγεννα!

IMG-c22fc1b132b8ed7b98b07d1ab35de180-V

21/12/2018 Μια εξαιρετική συναυλία που δόθηκε στο χώρο του σχολείου μας από την ορχήστρα νέων με ένα "εκπάγλου καλλονής," πρόγραμμα δοσμένο στα παιδιά με μουσικό παιδαγωγικό τρόπο.. Πραγματικά μείναμε γητεμένοι με το μουσικό κάλλος αυτών των μουσικών. Είθε και του χρόνου να επαναληφθεί το εγχείρημα..

21/12/2018
Μια εξαιρετική συναυλία που δόθηκε στο χώρο του σχολείου μας από την ορχήστρα νέων με ένα «εκπάγλου καλλονής,» πρόγραμμα δοσμένο στα παιδιά με μουσικό παιδαγωγικό τρόπο.. Πραγματικά μείναμε γητεμένοι με το μουσικό κάλλος αυτών των μουσικών.
Είθε και του χρόνου να επαναληφθεί το εγχείρημα..

Πρόγραμμα Συναυλίας 21/12/2018
Συναυλία-.doc